Scroll up

Ei muutoksia… vielä.

Tämä on Ropecon 2019 -tapahtuman ohjelmaopas. Se on suunniteltu toimimaan useimmilla selaimilla ja laitteilla. Konepellin alla hyrrää avoimen lähdekoodin KonOpas.

Opas toimii selaimessasi myös offline-tilassa.

Voit asentaa oppaan myös puhelimeesi!

Safari on iPhone/iPad
Tap on (share), then tap Add to Home Screen.
Chrome on Android
Tap on (menu), then tap Add to Home Screen.
Firefox on Android
Tap on (menu), then tap Bookmark and select Options, and Add to Home Screen.
IE on Windows Phone
Tap on (menu), then tap Pin to Start

Ohjelman taltiointisuunnitelma

Ropeconissa on enemmän ohjelmaa mitä ehtii kolmen päivän aikana näkemään. Onneksi osa ohjelmasta taltioidaan ja videot tulevat Ropeconin YouTube-kanavalle yleensä viimeistään seuraavaan Ropeconiin mennessä.

HUOM! Taltiointisuunnitelma on vain suunnitelma. Toteutuneet taltioinnit voivat erota suunnitelmasta.

Kartat

Ropecon 2019 järjestetään Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuman käytössä ovat Eteläisen sisäänkäynnin yhteydessä oleva Lasigalleria sekä kokous- ja tapahtumamaailma Siiven tilat kolmessa kerroksessa, Ala-Galleria, messuhallit 1 sekä 3 ja Messuaukio Eteläisen sisäänkäynnin edessä ulkona. Majoitus tapahtuu messuhallissa 2, johon on kulku Lasigalleriasta. Ylä-Galleriassa on kävijöille lastenhuone ja ravintoloita.

Ropeconin kartasta löydät tapahtuma-alueen. Lisäksi voit tutustua Messukeskuksen tiloihin virtuaaliesittelyn avulla.

Conlehti 2019

Tapahtuman kävijöille jaetaan paikan päällä paperisia esitteitä, joista löytyy Ropeconin kartta. Conlehti on saatavilla myös pdf-muodossa.

Konsti

Ropeconissa pöytäroolipeleihin ilmoittaudutaan Konsti-sovelluksella. Konstin käyttöön tarvitse oman käyttäjätunnuksen, mikä rekisteröidään larp- ja roolipelitiskiltä saatavalla koodilla. Kun tunnus on tehty, kirjaudu sisään ja ilmoittaudu peliin. Aikaisempien vuosien tunnukset eivät ole enää voimassa.

Peleihin ilmoittautuminen aukeaa neljä tuntia ennen ja päättyy 30 minuuttia ennen pelien alkamista. Lisää tietoa Konstista verkkosivuilta sekä larp- ja roolipelitiskiltä eteläisestä aulasta.

Saapuminen

Ropecon 2019 | 26.–28.7.2019 | Messukeskus Helsinki
Messuaukio 1, 00520 Helsinki

Messuparkki: Ratapihantie 17
Kokoustamon parkki: Ratamestarinkatu 13

Messukeskus sijaitsee Helsingin Pasilassa, erinomaisten liikenneyhteyksien keskellä. Pasilan juna-asema on 300 metrin kävelymatkan päässä.

Tapahtumassa on kaksi sisäänkäyntiä: eteläinen sisäänkäynti Messuaukion puolella ja pohjoinen sisäänkäynti Messuparkin puolella.

 

 

Julkinen liikenne

Junien ja bussien hintavertailun tueksi suosittelemme Matkakeisari-palvelua.

Reittiopas
HSL-aikataulut
Lähiliikenteen juna-aikataulut

Pasilan rakennusaikaiset kulkureitit

Keski-Pasilan uuden keskuksen Triplan rakentaminen vaikuttaa kulkureitteihin ja palveluihin aseman sisätiloissa ja sen lähiympäristössä. Reittinä asemalta Messukeskukseen suosittelemme käyttämään alikulkutunneleita (asemalta pohjoissuuntaan). Niiden kautta kierrät rakennustyöt ja pääset Messukeskukseen nopeammin. Rakennustöiden aikaiset järjestelyt Pasilan asemalla on hyvin opastettu.

Ajantasaiset tiedot liikennejärjestelyistä ja kulkureiteistä löytyvät HSL:n sivulta www.hsl.fi. Palvelut Pasilan asemalla rakennustöiden aikana löytyvät Pasilan aseman sivuilta www.pasilanasema.fi.

Pysäköinti

Messukeskuksen pysäköinnin voi maksaa Europarkin puomittoman Autopay-pysäköintijärjestelmän kautta etukäteen. Pääsy parkkialueelle sijaitsee Messukeskukseen pohjoisen sisäänkäynnin puolella, osoite navigaattoriin: Ratapihantie 17.

Käytössä on myös Siiven pysäköintialue, joka sijaitsee Ratamestarinkadun päässä, osoite navigaattoriin: Ratamestarinkatu 13.

Tapahtumanaikaisen pysäköinnin maksaminen:
12 € oikeuttaa kertapysäköintiin yhden vuorokauden (24 h) aikana. Ennakkoon ostamalla taksa kevenee sitä edullisemmaksi, mitä useamman vuorokauden pysäköit (2 pv 16 €, 3 pv 24 € jne.) Pysäköintimaksu maksetaan Autopay-järjestelmän kautta sähköisesti.

Invaliditunnuksella voi pysäköidä mihin tahansa ruutuun maksutta. Pysäköintitalossa alimmalla P1-tasolla ja pohjoisen sisäänkäynnin läheisyydessä on 20 invaliditunnuksella merkittyä pysäköintipaikkaa. Pysäköinti on invaliditunnuksella maksutonta, kun käyt kertomassa ennen lähtöäsi rekisteritunnuksesi Infoon.

Tesla-sähköautojen maksuttomat latauspisteet (20A 13,8 kW) sijaitsevat pysäköintitalon kerroksessa P2. Pysäköinnistä peritään normaali pysäköintimaksu.

Muistathan, että kaikissa ajoneuvoissa, myös asuntoautossa tai -vaunussa yöpyminen on kielletty kaikilla Messukeskuksen pysäköintialueilla.

Tavarasäilö ja löytötavarat

Pientavaranarikka palvelee kävijöitä koko tapahtuman ajan Eteläisellä sisäänkäynnillä. Patjat, makuupussit ja muut suuremmat tavarat säilytetään isotavaranarikassa Lasigallerian länsipäädyssä. Löytötavaroita voi kysellä Infosta tai tapahtuman jälkeen sähköpostitse loytotavarat@ropecon.fi.

Esteettömyys

Ropeconille on tärkeää, että tapahtumasta pääsevät nauttimaan kaikki, joita roolipeliharrastus kiinnostaa. Tilat Helsingin Messukeskuksessa soveltuvat hyvin liikunta- tai toimintarajoitteisille kävijöille.

Sekä Eteläiseltä että Pohjoiselta sisäänkäynniltä löytyy oviautomatiikka. Siivessä toimintaa on kolmessa kerroksessa, joiden välillä pääsee kulkemaan hissillä.

Käytössämme olevissa WC-tiloissa on myös esteettömät WC:t. Kaikkiin tapahtuman aikana auki oleviin kahviloihin ja ravintoloihin pääsee kulkemaan esteettömästi.

Puheohjelmasaleihin saa pyydettäessä induktiosilmukan infosta – pyydäthän infoa järjestämään asian vähintään tuntia ennen ohjelman alkua.

Avustajat pääsevät luonnollisesti ilmaiseksi sisään tapahtumaan. Lemmikkieläimet on tapahtumassa kielletty, mutta opaskoirat ovat työtehtävissään tervetulleita.

Esteetön pysäköinti

Invaliditunnuksella voi pysäköidä mihin tahansa ruutuun maksutta. Pysäköintitalossa alimmalla P1-tasolla ja Pohjoisen sisäänkäynnin läheisyydessä on 20 invaliditunnuksella merkittyä pysäköintipaikkaa. Pysäköinti on invaliditunnuksella maksutonta, kun käyt kertomassa ennen lähtöäsi rekisteritunnuksesi Infoon.

Myös Siiven pysäköintialueella on invapaikkoja, mutta suosittelemme niitä vain toissijaisesti, sillä reitillä Eteläiselle sisäänkäynnille on nousua ja jyrkähkö mäki.

Ruoka ja majoitus

Messukeskuksen ravintolatarjontaa on uusittu. Ruokaa saa tapahtuma-alueelta päivä- ja ilta-aikaan, ja yökyöpeleille löytyy juotavaa ja naposteltavaa läpi vuorokauden.

Ravintola Pe La Su
Platta* 17-01 17-01 9.30-17
Open Lobby 00-24 00-24 00-24
Eat & Meet 15-21 12-21 12-16
Helsinki Cafe 15-21 9:30-21 9:30-17
Hesburger 15-24 09-02 09-18
Olohuone: kahvila 15-21 15-21 11-16
Olohuone: puuroaamiainen 8-11 8-11
Wok’n’Curry 15-22 8-22 8-18

(*) Plattan keittiö auki klo 00 asti

Lähialueen palvelut:
Katso lähialueen ravintolat ja palvelut kartalla »»

Lähialueen ravintolat:

Lähialueen kaupat:

Vesipisteet

Tapahtumapaikalla on kolme vesipistettä. Yksi sijaitsee hallissa 3 Cafe 3:en yhteydessä, toinen Alagalleriassa Wok’n’Curry -raintolaa vastapäätä oven 3.1 läheisyydessä ja kolmas Ylägalleriassa portaikon ja halli 5 ovien läheisyydessä. Vesipisteillä ei ole juoma-astioita.

Majoitus

Ropecon tarjoaa kävijöille ilmaisen 24 h -lattiamajoituksen koko tapahtuman ajaksi. Viikonloppurannekkeella voit tulla nukkumaan ja lähteä pois koska haluat aina perjantai-illasta sunnuntai-iltapäivään asti. Päivälippu oikeuttaa yhden yön viettämiseen majoituksessa.

Majoitustila sijaitsee Messukeskuksen Hallissa 2. Sisäänkäynti on Messukeskuksen Eteläisen sisäänkäynnin viereisen Lasigallerian länsipäädystä. Kulje isotavaranarikan ohitse, väliovista sisään ja portaat alas.

Saapuessasi sinulle osoitetaan hallista tila, johon voit majoittua. Tapahtuman puolesta ei ole tarjolla yöpymistarpeita, joten tuo lämmin patja sekä peite ja tyyny tai makuupussi viileähkön betonilattian päällä nukkumista varten. Muistathan, että majoitustila on tarkoitettu vain nukkumiseen, ei tavaroiden säilytykseen. Oma yöpymispaikka on siivottava tavaroista, kun lopetat nukkumisen ja lähdet majoitustilasta. Patjojen ja vastaavien tavaroiden säilönä toimii isotavaranarikka, joka sijaitsee Lasigallerian länsipäädyssä.

Majoitus avataan perjantaina noin klo 21. Tilasta on poistuttava viimeistään sunnuntaina klo 17. Majoituksessa on koko ajan paikalla majoitusvahteja, jotka avustavat majoittumisessa ja valvovat tilaa.

Päivälipulla yöpyminen

Oikeus tapahtuma-alueella ja majoitustiloissa oleskeluun päättyy lipunostoa seuraavana aamuna klo 9. Muistathan, että voit halutessasi päivittää lipun viikonloppurannekkeeksi 12 euron hintaan.

Lasten Ropecon

Ropecon sopii erinomaisesti koko perheelle. Aloittelijoille, lapsille ja perheille soveltuvaa pelattavaa löytyy erityisesti Kokemuspisteeltä. Ropeconin ohjelmaoppaasta voi valita sopivat tagit lapsi- ja perheohjelman löytämiseksi. Pelitiskien ja myyntialueen työntekijät kertovat mielellään lisää lapsiystävällisistä peleistä.

Lastenhoito

Lastenhoitohuone löytyy hallista 3, Cafe 3:n läheisyydestä. Lastenhoitotasoja on myös Siiven* 1. ja 2. kerroksen inva-WC:ssä sekä pohjoisen sisäänkäynnin WC:ssä. Pottia löytyy Siiven molemmista inva-WC:stä.

Lastenhuone

Lastenhuone sijaitsee käytävämäisen Ylä-Gallerian puolivälissä. Lastenhuoneessa lapset voivat huoltajiensa valvonnassa leikkiä, syödä tai rauhoittua. Huoneesta löytyy vesipiste, mikroaaltouuni, jääkaappi sekä WC hoitotasolla. Tilassa on työntekijä, mutta lapset ovat aina huoltajiensa vastuulla – kyseessä ei siis ole lapsiparkki.

Aukioloajat: pe 16–22 / la 10–22 / su 10–16

Lastenvaunut

Tapahtumaan voi osallistua lastenvaunujen kanssa. Kulku eri kerrosten välillä onnistuu hissillä. Ohjelmasaleissa ja käytävillä voi kuitenkin olla ajoittain ruuhkaa, jolloin liikkuminen vaunujen kanssa saattaa olla hankalaa. Lastenvaunuparkki sijaitsee Lasigalleriassa isotavaranarikan päädyssä.

Lapsiystävälinen ohjelma

Lapset voivat osallistua miltei kaikkeen ohjelmaan. Mukana on muutamia ohjelmanumeroita, jotka on kielletty alaikäisiltä tai alle 15-vuotiailta. Ikäsuositukset löytyvät ohjelmaoppaasta kyseisten ohjelmanumeroiden kuvauksista.

Pelit ja ohjelmanumerot, joita suosittelemme erityisesti lapsille, löytyvät Ropeconin ohjelmaoppaasta hakukategorialla ”Lapsiystävällinen”. Voit tallentaa mielenkiintoiset ohjelmanumerot klikkaamalla tähtikuvaketta, jolloin suosikkisi näkyvät aikataululistauksena ”Omat suosikit” -sivulla.

Myyntialue

Halli 3

Tapahtuman myyntialue sijaitsee Hallissa 3. Tarjontaan kuuluu roolipelejä, taidetta ja käsitöitä sekä paljon muuta. Myyntialueelta löytyy myös perinteinen kirpputori. Hyödynnä hyvät messutarjoukset ja osta käsityötä, jota on vaikea saada muualta!

Myyntialueen aukioloajat: pe 15–21, la 10–19 ja su 10–17

Alagalleria

Ala-Gallerian varrelta löydät näytteilleasettajien myynti- ja esittelypisteitä. Osa pisteistä on avoinna vuorokauden ympäri koko tapahtuman ajan.

Esittelypöydät

Erilaiset peliharrastukseen liittyvät yhdistykset ja tapahtumat esittelevät toimintaansa Ala-Galleriassa, Eteläisellä sisäänkäynnillä ja Hallin 3 hengailualueella.

Turvallisuus ja viihtyvyys

Info 24 h tapahtuman aikana

045 136 2946

Häirintäyhdyshenkilöt:
044 781 5518

Ensiapu

Ensiavun päivystyshuone sijaitsee Pohjoisen sisäänkäynnin läheisyydessä. Lähin apteekki on Pasilan Apteekki (Ratapihantie 9), joka on avoinna vain arkipäivisin ja lauantaisin. Yliopiston Apteekki (Mannerheimintie 96) palvelee joka päivä vuorokauden ympäri. Yleinen hätänumero on 112. Tutustu tapahtuman turvallisuusohjeisiin.

Hätäturvallisuus

Järjestyssäännöt

Tapahtumassa noudatetaan muutamia erityisiä järjestyssääntöjä, joiden tarkoituksena on
luoda kaikille osallistujille turvallinen ja onnistunut tapahtuma.
Turvallisuutta ja järjestystä tapahtumassa valvovat poliisin hyväksymät
järjestyksenvalvojat. Heidän sekä järjestäjien antamia ohjeita tulee noudattaa.

Yksinkertaisuudessaan säännöt voidaan tiivistää muutamaan kohtaan:

Käyttäytyminen

Ropeconin järjestäjät haluavat taata kaikille osallistujille turvallisemman tilan ja sitä kautta mukavan kokemuksen. Kiusaaminen ja häirintä eivät kuulu Ropeconiin, joten muistathan käyttäytyä kaikkia kohtaan kunnioittavasti koko viikonlopun ajan. Tutustu Ropeconin häirinnänvastaiseen linjaukseen.

Mikäli toinen kävijä tai tapahtuman järjestyksenvalvojat tahi muut järjestäjät pyytävät sinua lopettamaan jonkin toiminnan häiritsevänä, kuuntele heidän kehotuksiaan. Mikäli sinulla on kysyttävää häirinnänvastauksesta linjauksesta, voit ottaa yhteyttä Ropeconin häirintäyhdyshenkilöihin, 044 781 5518, tai tiedustella asiaa Infosta.

Asejäljitelmät

Tapahtumassa käytetään aseita tai asejäljitelmiä ainoastaan osina tapahtuman ohjelmaa,
esimerkiksi taistelunäytöksissä.

Jos pukusi rekvisiittaan kuuluu oleellisena osana asejäljitelmä tai muu kättä pidempi, sen
on pysyttävä kiinni puvussa. Minkään pidempien esineiden heiluttelu tapahtumassa ei ole
sallittua.

Lisäksi on huomioitava, että mikään miekkaa tai muuta teräasetta jäljittelevä puvun osa ei
saa olla teroitettu. Ampuma-asejäljitelmien tulee olla selkeästi merkittyjä (ks. ohjeet alla).

Muovikuula-aseiden lippaiden tulee olla tyhjiä ja aseiden ilman akkuja tai kaasuja.
Merkityilläkään aseilla ei osoitella sivullisia kävijöitä.

Pehmomiekkailulle ja muulle tämän kaltaiselle toiminnalle on varattu aikaa ja paikka
ohjelmassa. Boffereitakaan ei siis heilutella vapaasti missään.

Aseiden merkintä

Ampuma-asejäljitelmien tulee olla selkeästi merkittyjä seuraavalla tavalla:

Mikäli merkitsemistavassa on jotain epäselvää tai sinulla on kysyttävää, tiedustele apua lähimmältä järjestyksenvalvojalta tai infosta. Infosta löytyy myös punaista teippiä aseiden merkitsemistä varten.

Asejäljitelmän voi merkitä myös itse kotona. Järjestyksenvalvojat voivat tarkistaa
asejäljitelmiä tapahtuman aikana.

Jos kävijänä näet tapahtumassa ampuma-asejäljitelmän jota ei ole merkitty ohjeiden
mukaisesti, ota viipymättä yhteys järjestyksenvalvontaan jotta asejäljitelmä voidaan
tarkistaa.

Päihteet

Tapahtuma on päihteetön.

Tapahtuma-alueella on alkoholin hallussapito kielletty eikä päihtynyt henkilö ole tervetullut
tapahtumaan. Päihtyneet asiakkaat ohjataan pois tapahtuma-alueelta, ja tarvittaessa
kielletyt aineet voidaan takavarikoida. Laittomat päihteet ilmoitamme aina poliisille.
Fazerin ylläpitämä ravintola palvelee täysi-ikäisiä asiakkaita anniskeluoikeuksiensa
puitteissa. Muistathan kuitenkin, että päihtyneenä et ole tervetullut takaisin tapahtuma-
alueelle.

Tupakointi, myös sähköinen versio, on sallittua ainoastaan ulkotiloissa, merkityillä alueilla.

Kulkureitit ja avoimet tilat

Kulkureitit tulee tapahtumassa pitää esteettöminä.

Portaikot eivät ole istumista varten, eikä aulatiloihin sovi levittää piknik-vilttiä.

Nukkuminen on sallittua ainoastaan nukkumakäyttöön varatulla alueella Halli 2:ssa.

Spontaani ohjelma

Spontaanit esitykset ovat suotavia, mutta muista olla häiritsemättä muita ihmisiä tai Ropeconin ohjelmaa esimerkiksi estämällä läpikulkua tai pitämällä melua luentosalien läheisyydessä.

Koska Ropeconin ohjelma on maksutonta, ei spontaaneistakaan ohjelmanumeroista saa vaatia rahaa.

HUOMIO: Tulennielentä ja vastaavat ohjelmanumerot voivat vaatia erillisiä lupia tai vakuutuksia, eivätkä ole mahdollisia järjestää ilman etukäteiskeskustelua järjestäjien kanssa. Tapahtuman järjestyksenvalvonta voi pyytää keskeyttämään
riskialttiiksi katsomansa ohjelman.

Vaatetus

Ropeconiin asua valitessa on syytä muistaa että Ropecon on myös lapsille sallittu
tapahtuma. Riittävä pukeutuminen on siis pakollista.

Pukeutuminen erilaisiin rooliasuihin on täysin sallittua. Huomioi, että henkilöllisyyden
tarkistamiseksi erityisesti ikärajallisiin tapahtumiin osallistuttaessa tulee pystyä tarvittaessa näyttämään kasvonsa.

Ropeconin arvoihin sopimattomien, muihin ihmisryhmiin vihaa kohdistavien symbolien kantaminen osana asua tai esittely ovat kiellettyjä ilman erillistä lupaa. Puvustuksesta riippumatta muiden kävijöiden pelotteluun tai ahdistuksen aiheuttamiseen tähtäävä käytös on kiellettyä.

Pomppulinna

Tapahtuma-alueella on pomppulinna, jossa ovat voimassa seuraavat säännöt:

Muuta huomionarvoista

Lemmikkieläimiä ei valitettavasti voi tapahtumaan tuoda. Eläimiä ei myöskään saa jättää yksin odottamaan tapahtuma-alueen välittömään läheisyyteen, vaikka eläin olisikin tällaiseen tottunut. Opas- ja avustajakoirat luonnollisesti ovat tervetulleita myös sisätiloihin.
Mainosten, esitteiden tai kavereiden kiinnittäminen tapahtuma-alueen seiniin tai muihin pintoihin teipillä tai millään muullakaan keinoin on kiellettyä.

Kaupallisen toiminnan harjoittaminen tapahtumassa on rajoitettua, tarvittaessa ota yhteyttä järjestäjiin.

Pidetään tapahtuma siistinä ja viedään omat roskat niille kuuluville paikoille, roska-astioihin.

Messukeskus on keskellä Helsinkiä – otathan alueen asukkaat huomioon, myös tapahtuma-alueen ulkopuolella.

Turvataan yhdessä hyvä kokemus kaikille

Ropeconin järjestäjät haluavat taata kaikille osallistujille turvallisemman tilan ja sitä kautta mukavan kokemuksen. Kiusaaminen ja häirintä eivät kuulu Ropeconiin, joten muistathan käyttäytyä kaikkia kohtaan kunnioittavasti koko viikonlopun ajan. Tutustu Ropeconin häirinnänvastaiseen linjaukseen.


Loading programme data…