pic

Tämä on Ropecon.

Pelaajilta pelaajille jo vuodesta 1994

Ropecon on Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma. Kolmipäiväinen festivaali tarjoaa ohjelmaa kaikenikäisille mm. pöytäroolipelien, larppien, lautapelien, korttipelien ja figuuripelien parissa. Pelaamisen ja peliturnausten lisäksi ohjelmaan kuuluu luentoja, paneelikeskusteluja ja työpajoja roolipelaamiseen liittyvistä aiheista. Ropeconissa jaetaan vuosittain myös Kultainen lohikäärme ja Vuoden peliteko -palkinnot roolipelaamisen edistämisestä Suomessa.

Ohjelmaakin tärkeämpää on tapahtuman tunnelma. Ropecon tuo yhteen alan harrastajat ja ammattilaiset, joten moni kävijä saapuukin tapahtumaan varta vasten tapaamaan vanhoja kavereita ja tutustumaan muihin harrastajiin. Con-konkarit tietävät, että Ropeconissa hyvää peliseuraa löytyy aina.

Ropecon järjestetään vapaaehtoisvoimin. Tapahtuman tekemiseen osallistuu vuosittain yli 800 vapaaehtoista. Paljon monimuotoista ohjelmaa sisältävä viikonloppu suunnitellaan ja toteutetaan alusta loppuun idealla roolipelaajilta roolipelaajille. Tapahtuman taustaorganisaationa toimii Ropecon ry, jonka toiminnan tarkoitus on edistää ja kehittää suomalaista rooli-, kortti-, lauta- ja miniatyyripeliharrastusta.

Vuoden 2019 teemana on mytologia, mikä näkyy mm. tapahtuman monimuotoisessa ohjelmassa.

Lue lisää Ropeconista »

Ropeconin arvot

Ropeconin arvot ovat

  • Tasa-arvo
  • Yhdessä tekeminen
  • Innostavuus
  • Monimuotoisuus (harrastuksen)

Lista ei ole erityisessä järjestyksessä.

Selitteet

Tasa-arvolla tarkoitetaan tässä yhteydessä esimerkiksi: conitean työskentelykulttuuri, hallituksen työskentelykulttuuri, tapahtuman kävijöille suunnatut palvelut, tapahtuman vapaaehtoisten työskentelykulttuuri, syrjinnän vastustaminen ja ehkäisy.

Yhdessä tekemisellä viitataan tässä tapahtuman ja yhdistyksen luonteeseen vapaaehtoisuuteen perustuvana, harrastajilta harrastajille tehtävänä toimintana.

Innostavuudella tarkoitetaan tässä sekä esimerkiksi tekijöiden innostamista että kävijöiden innostamista tapahtumassa osallistumaan erilaisiin ohjelmiin ja myös tapahtuman tekemiseen.

Harrastuksen monimuotoisuudella tarkoitetaan tässä sitä, että perinteisten roolipelien ohella halutaan edistää ja tukea tasavertaisesti myös mm. live-roolipelejä, keräilykorttipelejä, lautapelejä, miniatyyripelejä sekä muita pääsääntöisesti ei-digitaalisia pelejä.

Ropecon lukuina

1994

Ensimmäinen Ropecon pidetään Paasitornissa

2000

Tuntia ohjelmaa

800

Vapaaehtoista

500

Ohjelmanumeroa

yli 4000

Kävijää

1

Yhteinen intohimo

Mahtavaa! Haluan lisätietoja.

KATSO MEDIALLE

Kiinnostuitko yhteistyöstä?

OTA YHTEYTTÄ