pic

Figumaalauskilpailu

Taitoa ja silmää

Ropeconin perinteinen figumaalauskilpailu palkitsee upeimmat miniatyyrit. Kilpailuun ilmoittaudutaan tapahtuman figutiskillä perjantain ja lauantain aikana. Ennakkoilmoittautumisia ei oteta vastaan. Palkintojenjako ja töiden luovutus tapahtuu sunnuntaina.

Otathan huomioon, että kilpailutöitä saatetaan joutua siirtämään. Siksi on toivottavaa, että työt ovat siirrettävissä, eivätkä kaadu helposti.

Tervetuloa kisaamaan!

Figuvastaava 2019
Jaakko Siitonen
figupelit@ropecon.fi

Aikataulu

Kilpailutöitä otetaan vastaan figutiskillä
pe klo 15–la klo 15

Yleisöäänestys figutiskillä
la klo 15–21

Kilpailutöiden luovutus figutiskillä
su klo 12–17

Kilpailun palkintojenjako
sunnuntaina (tarkempi aika ilmoitetaan myöhemmin)

Kilpailuluokat

1. Yksittäinen showcase-miniatyyri

⊗ Arvostelussa pääpaino miniatyyrin tarkastelussa lähietäisyydeltä.

⊗ Kooltaan korkeintaan 40-millimetriselle neliö- tai ympyräalustalle tai pitkulaiselle ratsuväki-alustalle mahtuva miniatyyri. Poikkeuksen tähän tekevät ihmisen kokoiset miniatyyrit, jotka tulevat ajokkinsa vuoksi suuremman alustan kera, esimerkiksi Privateer Pressin ratsuväkimiehet.

 Alustan koristelu ja liittäminen kokonaisuutta tukevaksi elementiksi on enemmän kuin suotavaa, samoin kuin varsinaiset näyttelyalustat.


2. Yksittäinen pelipöytäminiatyyri

⊗ Arvostelussa pääpaino miniatyyrin tarkastelussa pidemmältä etäisyydeltä, kuten sitä pelin pelatessa katselisi.

⊗ Kooltaan korkeintaan 40-millimetriselle neliö- tai ympyräalustalle tai pitkulaiselle ratsuväki-alustalle mahtuva miniatyyri. Poikkeuksen tähän tekevät ihmisen kokoiset miniatyyrit, jotka tulevat ajokkinsa vuoksi suuremman alustan kera, esimerkiksi Privateer Pressin ratsuväkimiehet.

⊗ Alustan tulee kuvastaa kuviteltua pelipöytää; jalalliset näyttelyalustat ynnä muut vastaavat eivät kuulu tämän kategorian miniatyyreille.


3. Ryhmä

⊗ Arvostelussa painopisteinä maalausjäljen lisäksi muun muassa ryhmän yhtenäisyys, persoonallisuus, dynamiikka ja massan tuntu.

⊗ Ryhmän tulee koostua vähintään kolmesta miniatyyristä.


4. Dioraama

⊗ Arvostelussa painopisteinä maalausjäljen lisäksi muun muassa tarinallisuus.


5. Avoin

⊗ Avoimeen luokkaan osallistuvat työt, jotka eivät sovi muihin luokkiin. Tällaisia voivat olla esimerkiksi sotakoneet, suuret patsaat, kaiken maailman karmivat lohikäärmeet ja jättiläisrobotit.


Teemakisa: mytologia

⊗ Kilpailijat voivat ilmoittaa yhden kisatyönsä varsinaisen kilpailuluokan lisäksi teemakisaan. Työn täytyy liittyä jollain tavalla Ropeconin vuoden teemaan. Vuoden 2019 teema on mytologia. Teemakisassa arvostellaan maalausjäljen lisäksi sitä, kuinka hyvin työ ilmentää kyseistä teemaa.


Armeijaparaati

⊗ Tänä vuonna Ropeconissa on myös uusi maalauskilpailu kokonaisille armeijoille. Tähän voi osallistua tuomalla armeijan maksimissaan 24”x24” esillepanoalustan kera äänestettäväksi. Armeijat asetellaan pöydille lauantaina klo 13 mennessä ja yleisöäänestys on avoinna klo 17 saakka, jonka jälkeen toimitetaan palkinnonjako eniten ääniä saaneen armeijan omistajalle äänenlaskutauon jälkeen. Pelityyppi on vapaa, mutta armeija luonnollisesti vaatii vähän enemmän kuin ryhmällisen verran ukkoja. Toisaalta tätä voi kompensoida erityisen näyttävällä “display-alustalla”, jos välttämättä haluaa tuoda Infinity- tai Necromunda -jengin mukaan kisaan.

Kilpailusäännöt

Ilmoittautuminen

Kuhunkin luokkaan voi ilmoittaa yhden maalaamansa työn. Näistä yksi kilpailutyö on mahdollista ilmoittaa erikseen myös teemakisaan.

Kilpailuun on mahdollista ilmoittaa myös kaverin työt, mutta tietenkään ei voi ilmoittaa kaverilta lisätöitä, jos hän jo osallistuu itse. Tällöin ilmoittautumista varten tarvitaan tekijän yhteystiedot. Tarvitsemme myös henkilön tiedot, joka hakee figut kilpailun päätyttyä.

Tuomaristo varaa oikeuden siirtää työn toiseen luokkaan, mikäli katsoo, että työ on ilmoitettu väärään kilpailuluokkaan.


Tuomarointi ja yleisöäänestys

Tuomaristo käy läpi jokaisen kilpailuun ilmoitetun työn, ja valitsee jatkoon pääsevät teokset. Jatkoon päässeistä töistä valitaan luokkavoittajat ja kokonaiskisan voittaja. Myös teemakisan voittaja palkitaan. Lisäksi kilpailussa saatetaan antaa kunniamainintoja.

Järjestämme myös yleisöäänestyksen, johon kaikki Ropeconin kävijät voivat osallistua äänestämällä suosikkiaan. Yleisöäänestyksen voittaja palkitaan.

Ennen Ropeconin loppugaalaa ja palkintojenjaon jälkeen pyritään antamaan halutessa kommentteja kilpailutyöstäsi figutiskille vetäytyneiltä tuomareilta.


Vastuu kilpailuun jätetyistä töistä on töiden omistajalla

Ropecon ei vastaa järjestäjistä riippumattomista miniatyyreille sattuneista vahingoista tai varastetuista kilpailutöistä. Osallistumalla kilpailuun kilpailijat hyväksyvät, että työt jäävät avoimelle paikalle vitriineihin yön ajaksi. Yhtään miniatyyriä ole koskaan figutiskiltä varastettu, ja figupisteen työntekijät kohtelevat töitä yhtä hellästi kuin suloisia burritoituneita hedelmälepakkoja.

Kilpailusta voit kysyä lisää myös Sotavasara-foorumilla.

Kysyttävää?

figupelit@ropecon.fi