pic

Kunnia- ja kutsuvieraat 2019

Kunniavieras
Jon Hodgson
(GoH 2019)

Jon Hodgson on skotlantilainen pelisuunnittelija, kuvittaja ja kartografi. Hänet tunnetaan mm. kuvituksistaan monissa suomalaisillekin tutuissa produktioissa (Dungeons & Dragons: laitokset 3-5, Pathfinder, Warhammer Fantasy Roleplay: laitokset 1-2 ja 4, The One Ring, Beyond the Wall, Warhammer Historical ja Dragon Warriors). Hän on työskennellyt suunnittelijana Adventures in Middle-earth’issä ja luovana johtajana Cubicle 7:ssä. Hodgson on ollut suosittu myös muissa Coneissa: hän oli GenConissa kunniavieraana kaksi vuotta putkeen.

Hodgsonin viimeisin projekti on ollut hänen oma kustantamonsa Handiwork Games(www.handiwork.games). Hän ja Ken Hite työskentelevät yhteistyössä Onyx Path Publishing-kustantamon kanssa produktioiden, kuten Hellenistika, Beowulf (5. laitos) ja Scarred Lands parissa. Uusia projekteja on kuulemma tulilla ja niistä kuulemme lisää, kun Hodgson saapuu Ropeconiin! Mainittakoon vielä, että Hodgsonin puoliso on suomalainen, ja hän on erityisen innoissaan saapumassa Ropeconiin, koska on haaveillut siitä jo vuosia.

Lue lisää Jon Hodgsonista:
Jon Hodgson Design
Jon DeviantArtissa
Jon Twitterissä

Kunniavieras
Dagmar de Cassan
(GoH 2019)

Dagmar de Cassania kutsutaan, eikä suotta, Itävallan lautapelaamisen rautarouvaksi. De Cassan on vahvasti mukana järjestämässä Spielefestiä eli Itävallan pelimessuja, jossa käy vuosittain noin 62 000 kävijää. Hän päätoimittaa pelilehti WIN Spiele Magazinia.

De Cassan ylläpitää myös maailman suurinta lautapelimuseota, Österreichischen Spiele Museumia, joka sijaitsee Leopoldsdorfissa, Itävallassa. Pelimuseo poiki hänen ja miehensä Ferdinand de Cassanin jo 1960-luvulla alkaneesta lautapeliharrastuksesta. Huhu kertoo, että de Cassan on itse pelannut suurinta osaa mammuttimaisen kokoelman peleistä. De Cassan pyörittää myös pelikulttuuria edistävää yhdistystä (Gesellschaft zur Förderung der Spielekultur in Österreich) ja sen alla toimivaa peliarkistoa (spielen.at).

De Cassan vieraili Ropeconissa vuonna 2013 ja muistelee edelleen reissuaan lämmöllä ja toivoo vuoden 2019 olevan yhtä mieleenpainuva! Hänen luentonsa on katsottavissa YouTubesta.

Lisää Dagmar de Cassanin projekteista(saksaksi):
http://www.spielemuseum.at/
http://www.spielen.at/
http://www.spielefest.at/

Kutsuvieras
John Gardiner-Garden

John Gardiner-Garden on maailman tunnetuimpia historiallisen tanssin tanssimestareita ja hänen tanssejaan on tanssittu Ropeconissa jo vuosikymmeniä. Kehittämiensä tanssien ympärille Gardiner-Garden on luonut rikkaan fantasiamaailman.

Lisää Johnista:
Earthly Delights Historic Dance Academy
John Facebookissa


Kutsuvieras
Mikko Kamula

Mikko Kamula on kansanperinteen tutkija ja kirjailija. Kamulan keskiaikaiseen Suomeen sijoittuvat fantasiakirjat Ikimetsien sydänmailla (2017) ja Iso härkä (2018) ammentavat suomalaisesta kansanperinteestä ja mytologiasta.

Lisää Mikosta:
Gummerus Kustannuksen sivuilla

(Kuva: Marek Sabogal)