pic

Kunnia- ja kutsuvieraat 2019

Kunniavieras
Jon Hodgson
(GoH 2019)

Jon Hodgson on skotlantilainen pelisuunnittelija, kuvittaja ja kartografi. Hänet tunnetaan mm. kuvituksistaan monissa suomalaisillekin tutuissa produktioissa (Dungeons & Dragons: laitokset 3-5, Pathfinder, Warhammer Fantasy Roleplay: laitokset 1-2 ja 4, The One Ring, Beyond the Wall, Warhammer Historical ja Dragon Warriors). Hän on työskennellyt suunnittelijana Adventures in Middle-earth’issä ja luovana johtajana Cubicle 7:ssä. Hodgson on ollut suosittu myös muissa Coneissa: hän oli GenConissa kunniavieraana kaksi vuotta putkeen.

Hodgsonin viimeisin projekti on ollut hänen oma kustantamonsa Handiwork Games(www.handiwork.games). Hän ja Ken Hite työskentelevät yhteistyössä Onyx Path Publishing-kustantamon kanssa produktioiden, kuten Hellenistika, Beowulf (5. laitos) ja Scarred Lands parissa. Uusia projekteja on kuulemma tulilla ja niistä kuulemme lisää, kun Hodgson saapuu Ropeconiin! Mainittakoon vielä, että Hodgsonin puoliso on suomalainen, ja hän on erityisen innoissaan saapumassa Ropeconiin, koska on haaveillut siitä jo vuosia.

Lue lisää Jon Hodgsonista:
Jon Hodgson Design
Jon DeviantArtissa
Jon Twitterissä

Kunniavieras
Lynne Hardy
(GoH 2019)

Lynne Hardy löysi tiensä roolipelaamisen pariin yliopistossa hieman erikoisesti amerikkalaisen jalkapallon kautta. Muutamaa vuotta myöhemmin Wizards of the Coastille lähetetty uskalias kirje avasi tien peliteollisuuden pariin, ja Hardy onkin työskennellyt alalla ajoittain jo muutaman vuosikymmenen ajan. Vuosien saatossa Hardy on toiminut sekä kirjoittajana että toimittajana mm. Nightfall Gamesillä, Pelgrane Pressillä, Cubicle Sevenillä, Modiphiuksellä ja Green Roninilla. Hän on myös suunnitellut oman steampunk pulp -henkisen seikkailupelinsä nimeltä Cogs, Cakes and Swordsticks.

Viime aikoina Hardy on työskennellyt osana tiimiä, joka päivittää Chaosiumin legendaarista Masks of Nyarlathotep-roolipelikampanjaa. Lisäksi Hardyn kirjoittama ja nykypäivään sijoittuva Call of Cthulhu -skenaario Scritch Scratch edusti Chaosiumia vuoden 2018 Free RPG Day -tempauksessa. Tänä vuonna Hardy alkoi työskennellä Chaosiumilla täysipäiväisesti apulaiskustannustoimittajana Call of Cthulhu RPG:n parissa.

Hardy ei ole ollut Ropeconissa aikaisemmin, mutta on kuullut tapahtumasta paljon ja odottaa vierailuaan innolla.

Lisää Lynne Hardystä ja hänen töistään:
Lynnen blogi
Lynne Twitterissä

Kutsuvieras
John Gardiner-Garden

John Gardiner-Garden on maailman tunnetuimpia historiallisen tanssin tanssimestareita ja hänen tanssejaan on tanssittu Ropeconissa jo vuosikymmeniä. Kehittämiensä tanssien ympärille Gardiner-Garden on luonut rikkaan fantasiamaailman.

Lisää Johnista:
Earthly Delights Historic Dance Academy
John Facebookissa


Kutsuvieras
Mikko Kamula

Mikko Kamula on kansanperinteen tutkija ja kirjailija. Kamulan keskiaikaiseen Suomeen sijoittuvat fantasiakirjat Ikimetsien sydänmailla (2017) ja Iso härkä (2018) ammentavat suomalaisesta kansanperinteestä ja mytologiasta.

Lisää Mikosta:
Gummerus Kustannuksen sivuilla

(Kuva: Marek Sabogal)