pic

Pelit ja turnaukset

Pöytäroolipelit

Pöytäroolipelit eli ropet ovat Ropeconin ydin. Niitä pelataan läpi conin liki kaikkina vuorokaudenaikoina kymmenien pelinjohtajien voimin. Pöytäroolipeleissä tarina etenee suullisesti kertoen. Pelinjohtaja kehittää tarinan kulkua ja kuvailee maailmaa, jossa kuvitellut pelihahmot elävät. Pelaajat vaikuttavat tarinan etenemiseen oman hahmonsa kautta kertomalla, mitä hahmo eri tilanteissa tekee tai sanoo. Usein noppia käytetään ratkaisemaan, onnistuuko pelaajahahmo aikeissaan.

Ropeconissa pelataan laajasti kaikenlaisia pelejä suosituista Dungeons & Dragons -peleistä lähtien indiepeleihin ja pienkustantajien uutuuksiin asti.

Ropeconissa pöytäroolipeleihin ilmoittaudutaan Konsti-sovelluksella.

Larpit

Larpit ovat roolipelejä, joissa pelaajat hahmon toiminnan kuvailun sijaan pyrkivät puhumaan, käyttäytymään ja toimimaan hahmonsa tavoin. Ropeconissa järjestetään eri mittaisia larppeja, joista osa pelataan siihen varatuissa huoneissa ja osa levittäytyy koko conialueelle. Larppeihin pääset mukaan ilmoittautumalla larp- ja roolipelitiskillä, ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ennen peliä pelaajat tutustuvat saamiinsa kuvauksiin hahmoistaan ja pelimaailmasta, muita ennakkotietoja ei tarvita. Tarina etenee joko täysin pelaajien keskinäisen vuorovaikutuksen kautta tai pelinjohtajan avustuksella. Conipeleihin voit osallistua samassa asussa kuin muuhunkin coniin ja mahdolliset tarvikkeet saat pelin alussa. Mukana on sekä conia varten kirjoitettuja pelejä että spinoffeja ja uudelleenpelautuksia valmiista pelimaailmoista.

Puheohjelmasta löytyy myös paljon larp-aiheisia luentoja, keskusteluja ja työpajoja.

Lautapelit

Ropeconissa on tarjolla yli 800 erilaista lauta- ja korttipeliä pelattavaksi. Valikoimassa on paljon pelikansan kestosuosikkeja sekä palkittuja uutuuksia. Lautapelikirjaston lainauspisteeltä voit lainata itsellesi pelin panttia vastaan ja kysellä peliseuraa. Asiantuntijat opastavat tarvittaessa sopivan pelin löytämisessä ja saattavat peliporukoita yhteen.

Lautapelikirjaston lähistöltä löydät vapaata tilaa sekä omien että lautapelikirjaston pelien pelaamiseen.

.

Kortti- ja figupelit

Ropeconissa pelataan joka vuosi useita kymmeniä erilaisia peliturnauksia. Tapahtuman suosituimmat peliturnaukset ovat keräilykortti- ja figupeliturnaukset, mutta mukaan mahtuu myös lukuisia lautapeliturnauksia.

Ropeconissa pelataan tänäkin vuonna keräilykorttipelejä, kuten Magic: The Gathering- ja Vampire: The Eternal Struggle -turnauksia. Muita suosittuja korttipelejä ovat muun muassa Pokémon, Yu-Gi-Oh!, Star Wars, Android: Netrunner, Game of Thrones, The Great Dalmuti ja Munchkin.

Figupelien osalta suosittuja pelejä ovat mm. Warhammer Fantasy Battle, Warhammer 40K, Horde, Star Wars ja Lord of the Rings. Tapahtumassa pelataan myös historiallisia strategiapelejä.

>> Lisätietoa turnauksien ja ohjelman järjestämisestä.

Kaikki ohjelmat kuvauksineen löydät ohjelmaoppaasta.

Lisätietoa peliharrastuksista löydät täältä.