pic

Lasten Ropecon

Tekemistä kaikenikäisille

Ropecon sopii erinomaisesti koko perheelle. On ihana tutustuttaa lapsia omaan harrastukseen ja Ropeconissa on nyt huomioitu entistä enemmän perheellisiä kävijöitä. Perheohjelmalla tarkoitetaan ohjelmaa, johon voi osallistua koko perhe yhdessä.

Esimerkiksi kokemuspisteeltä löytyy pelejä, joita voi pelata koko perheen kanssa sekä puheohjelmassa on luentoja kaikenikäsille kuulijoille. Lisäksi näyttelyalueella sekä bofferi- ja teräsalueella tapahtuu lähes koko ajan jotain jännittävää. Pelitiskien työntekijät kertovat mielellään lisää lapsiystävällisistä peleistä koko perheelle ja myyntialueella voi tehdä jännittäviä löytöjä.

Lue perheiden kokemuksia aikaisemmista Ropeconeista Ropeconin blogista.

Lastenhoito ja liikkuminen

Lastenhoitohuone

Lastenhoitohuone löytyy hallista 3, Cafe 3:n läheisyydestä. Lastenhoitotasoja on myös Siiven  1. ja 2. kerroksen inva-WC:ssä sekä pohjoisen sisäänkäynnin WC:ssä. Tiedot kaikista tiloista tarkentuvat vielä lähempänä tapahtumaa.

Lastenhuone on auki perjantaina 16-22, lauantaina 10-22 ja sunnuntaina 10-16.

Lastenvaunut

Tapahtumaan voi osallistua lastenvaunujen kanssa. Kulku eri kerrosten välillä onnistuu hissillä. Ohjelmasaleissa ja käytävillä voi kuitenkin olla ajoittain ruuhkaa, jolloin liikkuminen vaunujen kanssa saattaa olla hankalaa. Lastenvaunuparkki sijaitsee pääaulan läheisyydessä Lasigalleriassa isotavaranarikan päädyssä.

Lasten ja perheiden ohjelma

Lapset voivat osallistua miltei kaikkeen ohjelmaan. Mukana on muutamia ohjelmanumeroita, jotka on kielletty alaikäisiltä tai alle 15-vuotiailta. Ikäsuositukset löytyvät ohjelmaoppaasta kyseisten ohjelmanumeroiden kuvauksista. Ohjelmassa myös lukee, jos ohjelma sisältää kovia ääniä tai välkkyviä valoja, jotka voivat olla pelottavia. Vanhemmat voivat kuitenkin itse arvioida ohjelman sopivuuden juuri omille lapsilleen.

Pelit ja ohjelmanumerot, joita suosittelemme erityisesti lapsille, löytyvät Ropeconin ohjelmaoppaasta merkittynä lapsille sopivaksi. Voit tallentaa mielenkiintoiset ohjelmanumerot klikkaamalla tähtikuvaketta, jolloin suosikkisi näkyvät aikataululistauksena ”Omat suosikit” -sivulla.