pic

Saapuminen

Messukeskus

Messuaukio 1, 00520 Helsinki

Messuparkki: Ratapihantie 17
Kokoustamon parkki: Ratamestarinkatu 13

Messukeskus sijaitsee Helsingin Pasilassa, erinomaisten liikenneyhteyksien keskellä. Pasilan juna-asema on 300 metrin kävelymatkan päässä.

Tapahtumassa on kaksi sisäänkäyntiä: eteläinen sisäänkäynti Messuaukion puolella ja pohjoinen sisäänkäynti Messuparkin puolella.


Lähestymiskartta
Aluekartta
Google Maps

Julkinen liikenne

Raitiovaunut: 7 ja 9.
Raitiovaunuissa ei myydä lippuja. Osta lippu automaatista tai HSL:n sovelluksella. Katso myös raitiovaunulippujen myyntipisteet.

Bussit: Pasilan asemalle tulevat bussit. 506 ja 69 Messukeskukseen, ja 551 Espoosta Pasilan juna-asemalle.

Junat: Kaikki lähi- ja kaukojunat (lukuunottamatta Allegro-junia) pysähtyvät Pasilan asemalla, josta pääset alikulkutunnelin kautta suoraan Messukeskukseen. HUOM! Osa junista ei liikennöi Helsingin ja Pasilan välillä. Tarkemmat päiväkohtaiset tiedot aikataulumuutoksista voi tarkistaa HSL reittioppaasta ja VR:n matkahausta.

Polkupyörä: Pyörätelineitä on eteläisen sisäänkäynnin ja Kokoustamon edessä. Kaupunkipyörien pysäkit löytyvät Rautatieläisentorilta ja Veturitorilta.

Taksi: Taksiasema sijaitsee Messukeskuksen eteläisen sisäänkäynnin edustalla. Taksit voivat ajaa suoraan sisäänkäynneille.

Lentokenttä: I- ja P-junat liikennöivät lentokentältä läheiselle Pasilan asemalle. Matka-aika junalla on noin puoli tuntia ja junien vuoroväli päiväliikenteessä noin 10 minuuttia. Matka-aika lentokentältä Messukeskukseen taksilla on noin 15 minuuttia.

Junien ja bussien hintavertailun tueksi suosittelemme Matkakeisari-palvelua.


Reittiopas
HSL-aikataulut
Lähiliikenteen juna-aikataulut
Lentokenttäbussi
Pääkaupunkiseudun opaskartta

Pysäköinti

Messukeskuksen aina avoinna oleva pysäköintitalo Messuparkki sijaitsee Messukeskukseen pohjoisen sisäänkäynnin puolella, osoite navigaattoriin: Ratapihantie 17. Käytössä on myös Kokoustamon pysäköintialue, joka sijaitsee Ratamestarinkadun päässä, osoite navigaattoriin: Ratamestarinkatu 13.

Messukeskus on ottanut käyttöönsä Europarkin puomittoman Autopay-pysäköintijärjestelmän, joka perustuu rekisterinumeroiden tunnistukselle sisään- ja ulosajon yhteydessä. Pysäköinnin laskutuksesta vastaa EuroPark. Messukeskuksen alueella pysäköinti toimii edelleen päiväkohtaisella pysäköintihinnalla. Pysäköintimaksu 12 € oikeuttaa kertapysäköintiin yhden vuorokauden aikana. Ennakkoon ostamalla taksa kevenee sitä edullisemmaksi, mitä useamman vuorokauden pysäköi (2 pv 16 €, 3 pv 24 € jne).

Invaliditunnuksella voi pysäköidä mihin tahansa ruutuun maksutta. Pysäköintitalossa alimmalla P1-tasolla ja pohjoisen sisäänkäynnin läheisyydessä on 20 invaliditunnuksella merkittyä pysäköintipaikkaa. Pysäköinti on invaliditunnuksella maksutonta, kun käyt kertomassa ennen lähtöäsi rekisteritunnuksesi Palveluvastaavan toimistoon tai Kokouspalveluun.

Myös Kokoustamon pysäköintialueella on invapaikkoja, mutta suosittelemme niitä vain toissijaisesti, sillä reitillä eteläiselle sisäänkäynnille on nousua ja jyrkähkö mäki.

Lisätietoa pysäköinnistä löytyy myös Messukeskuksen sivuilta osoitteesta (https://messukeskus.com/messukeskus/tulo-ohjeet/).

Lisätietoa maksutapavaihtoehdoista saa Europarkin sivuilta osoitteesta (www.autopay.io). Pysäköinnnin voi ostaa ennakkoon osoitteesta (https://messuparkki.autopay.fi/preorder/) ja sen voi aktivoida osoitteesta (https://www.messuparkki.autopay.fi/activate/).

Tesla-sähköautojen latauspisteet (20A 13,8 kW) sijaitsevat pysäköintitalon kerroksessa P2. Latauspisteitä on viisi, ja lataaminen on maksutonta. Pysäköinnistä peritään normaali pysäköintimaksu.

Esteettömyys

Invaliditunnuksella voi pysäköidä mihin tahansa ruutuun maksutta. Pysäköintitalossa alimmalla P1-tasolla ja pohjoisen sisäänkäynnin läheisyydessä on 20 invaliditunnuksella merkittyä pysäköintipaikkaa. Pysäköinti on invaliditunnuksella maksutonta, kun käyt kertomassa ennen lähtöäsi rekisteritunnuksesi Palveluvastaavan toimistoon tai Kokouspalveluun.

Myös Siiven pysäköintialueella on invapaikkoja, mutta suosittelemme niitä vain toissijaisesti, sillä reitillä eteläiselle sisäänkäynnille on nousua ja jyrkähkö mäki.

Messukeskuksen kaikki sisäänkäynnit ja tilat ovat esteettömiä. Liikkuminen halleista toiseen sujuu hisseillä. Hissien paikat on merkitty tapahtuman karttaan. Suurin osa Messukeskuksen ravintoloista on esteettömiä. Inva-wc:t on merkitty karttaan.

Pasilan rakennusaikaiset kulkureitit

Keski-Pasilan uuden keskuksen Triplan rakentaminen etenee vauhdilla, ja uuden Pasilan aseman rakentamista valmistellaan niin aseman sisätiloissa kuin sen lähiympäristössäkin. Tämä vaikuttaa kulkureitteihin asemalla.

Reittinä asemalta Messukeskukseen suosittelemme käyttämään alikulkutunneleita (asemalta pohjoissuuntaan). Niiden kautta kierrät rakennustyöt ja pääset Messukeskukseen nopeammin. Rakennustöiden aikaiset järjestelyt Pasilan asemalla on hyvin opastettu. Katso suositeltu reitti asemalta Messukeskukseen.

Ajantasaiset tiedot liikennejärjestelyistä ja kulkureiteistä löytyvät HSL:n Pasila-sivulta.
Palvelut Pasilan asemalla rakennustöiden aikana löytyvät Pasilan aseman sivuilta.