pic

Skenaariokilpailu

Pöytälaatikosta pelattavaksi

Ropecon haastaa Suomen skenaariokirjoittajat esittelemään taitojaan pöytäroolipelien skenaariokirjoituskilpailussa! Teemana on tänä vuonna mytologia. Skenaarioita otetaan vastaan 31.5.–7.7. ja kilpailuskenaarioita pelautetaan Ropeconin Kokemuspisteellä 26.–28.7.2019. Voittaja valitaan tuomariston antamilla pisteillä.

Kilpailijoiden lisäksi haemme myös tuomareita! Tuomariston hakuaika on 31.5.–30.6.2019.

Mikä on skenaario?

Ropeconin skenaariokilpailun yhteydessä skenaariolla tarkoitetaan käytännössä lyhyttä pöytäroolipeliä, joka voidaan omaksua ja pelata tunnissa. Aikaisempien vuosien skenaarioita voit selata Ropeconin sivuilla sekä Roolipelikirjastossa.

Ropecon <3 Peliä Pyynnöstä

Suomen Roolipeliseuran Peliä Pyynnöstä -toiminta saapuu nyt myös Ropeconin Kokemuspisteelle!

Haemme nyt pelinjohtajia, jotka ovat halukkaita vetämään lyhyitä(30-60 min) ja aloittelijaystävällisiä roolipelejä sitä mukaa kun sisäänheittäjät lappaavat pelaajia pöytääsi. Pelit voivat olla omiasi, skenaariokisan tuotoksia, tuttuja klassikkoja tai mitä tahansa aloittelijaystävällisiä pelejä.

Lähetä skenaariosi, hae mukaan pelinjohtajaksi tai kysy lisätietoja osoitteessa pelitiski@ropecon.fi!

Tervetuloa kisaamaan!

 

Pelitiskiconiitit 2019
Nea Similä ja Mikko Hyvönen
pelitiski@ropecon.fi

Skenaariokilpailu 2018

Vuoden 2018 Ropeconin skenaariokilpailuun osallistuvat seuraavat pelit:

Anna Frilund: Lusikkajoen tragedia
Sami Koponen: Ahdas vuosi
Maija Korhonen: Jäähyväiset jäännösplaneetalla
Olga Nisumaa: Yksisarvispöytäroolipeli
Wille Ruotsalainen: Palkkaamme parhaat
Tuukka Tenhunen: Ystäväni, pelinjohtajani
Ville Yli-Knuutila: Lumijoki, 1714

Selaa kaikkia Ropeconissa julkaistuja skenaarioita »

Skenaarioiden vaatimukset ja arviointiperusteet

Kilpailuun osallistuvilta skenaarioilta edellytetään seuraavia vaatimuksia, jotka vaikuttavat arviointiin.


⊗ Skenaarion tulee olla suomenkielinen ja maksimissaan 5 A4-sivua.

⊗ Skenaarion tulee olla pelattavissa 3–4 pelaajalla pelinjohtajan lisäksi. Skenaarion tulee olla pelattavissa ainoastaan tulostettua skenaariota, kirjoitusvälineitä ja noppia apuna käyttäen.

⊗ Skenaarion tulee olla omaksuttavissa ja valmisteltavissa 15 minuutissa ja pelattavissa peliryhmälle 45 minuutissa. Skenaarion tulee olla helposti omaksuttava, koska niitä on tarkoitus käyttää myös harrastuksen esittelyyn. Jos skenaario on tarkoitettu vain aikuisille, tulee se ilmaista selkeästi skenaariossa tai saateviestissä. Sisällön tulee olla yleisesti sopivaa Ropecon-tapahtumaan.

⊗ Skenaarioiden tulee olla julkaistavissa Creative Commons BY-SA 4.0 -lisenssillä. Lähettämällä työn hyväksyt lisenssin käytön.

⊗ Yksittäisen skenaarion kirjoittajaksi voidaan merkitä 1–4 henkilöä. Yksittäinen henkilö voi osallistua vain yhden skenaarion kirjoittamiseen. Neuvonantajien määrää ei ole rajattu. Skenaario voidaan lähettää tuomariston arvosteltavaksi myös anonyymina. Kilpailun jälkeen kaikki tekijätiedot ovat kuitenkin julkisia.

⊗ Tekijät voivat julkaista skenaarionsa ennen kilpailuun osallistumista. Tuomaristo arvostelee vain kilpailuun lähetetyn version.

⊗ Arviointiperusteena käytetään skenaarion pelattavuutta, inspiroivuutta sekä vuositeeman mytologia luovaa käyttöä. Myös skenaarion muut mahdolliset ansiot pyritään huomioimaan.


Tuomariston jäsenet 2019

Tuomariston hakuaika päättyy 30.6.2019 ja tuomaristo julkaistaan heinäkuun aikana.

Skenaariokilpailun voittaja 2018

Voittaja: Ville Yli-Knuutila
Lumijoki 1714

Lumijoki 1714 -skenaarion palkintokartta. Kuvittaja: Miska Fredman

 

Kysyttävää?

skenaariokilpailu@ropecon.fi