Suomen suurimman roolipelitapahtuman Ropeconin ohjelma on julkistettu. Helsingin Messukeskuksessa 29.-31.7. järjestettävässä tapahtumassa on ohjelma- ja pelitarjontaa yli 1500 tunnin edestä.

Pelikattaus koostuu pöytäroolipeleistä, larpeista eli liveroolipeleistä, kortti- ja lautapeleistä sekä miniatyyripeleistä. Monimuotoinen ohjelma puolestaan sisältää luentoja ja paneelikeskusteluja, työpajoja, näyttelyitä, toimintapisteitä sekä toinen toistaan upeampia esityksiä. Peliharrastustaan aloittelevat ja lapsiperheet on huomioitu erityisen hyvin ohjelmatarjonnassa.

Vuoden erikoisuutena on CrossGames-ohjelmakokonaisuus, joka kartoittaa digitaalisten pelien ja roolipelien yhteistä maastoa. Viihteellisempää puolta edustavat mm. suuri showpainispektaakkeli perjantaina ja Pokémon-aiheinen Valitsen sinut! -musikaali sunnuntaina. Ropeconin laajassa puheohjelmassa roolipeliharrastusta ja -kulttuuria käsitellään yllättävistäkin näkökulmista. Aloittelijoille sopivaa ohjelmaa löytyy erityisesti Kokemuspisteeltä, jossa voi kokeilla helposti omaksuttavia ja lyhyitä pelejä.

Päättäjäisissä julkistetaan Kultainen Lohikäärme – sekä Vuoden Peliteko -palkintojen saajat. Kultainen Lohikäärme luovutetaan elämäntyöpalkintona suomalaiselle roolipelialan ansioituneelle pioneerille tai veteraanille. Vuoden Peliteko -palkinto myönnetään merkittävästä teosta tai toiminnasta ei-digitaalisten pelien saralla. Vuonna 2014 Vuoden Peliteko -palkinnon saanut Milla Impola järjestää nyt Ropeconissa esteettömän larpin, johon voi osallistua myös avustajan kanssa.

Kunniavieraina Ropeconiin saapuvat larppiguru Claus Raasted Tanskasta ja tunnettu pelisuunnittelija Ross Watson USA:sta.

Ohjelma: www.ropecon.fi/opas
Tapahtuman sivusto: www.ropecon.fi

Lisätietoja:
Emi Maeda (markkinointi, tiedottajan sijainen 24.7. asti)
P. 050 338 5159
tiedotus@ropecon.fi

Ropecon järjestetään 29.-31.7.2016 Helsingin Messukeskuksessa. Paikalle odotetaan yli 4000 kävijää. Epäkaupallisen tapahtuman taustaorganisaationa toimii Ropecon ry, jonka tarkoitus on edistää ja kehittää suomalaista roolipeliharrastusta ja -kulttuuria. Ropecon järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1994.