Oletko tulossa Ropeconiin lapsen kanssa, mutta pohdiskelet vielä käytännönjärjestelyjä ja ohjelmatarjontaa? Ropenomicon esittelee lapsiperheille sekä tarpeellisia käytännön tietoja pienten lasten kanssa liikkumiseen, että sopivia ohjelmatärppejä.

Liikkuminen lasten kanssa

Lastenhoitohuone löytyy hallista 5, kahvilan alapuolelta. Lisäksi lastenhoitotasoja löytyy Kokoustamon 1. ja 2. kerroksen invavessoista, sekä pohjoisen sisäänkäynnin vessasta. Kummassakin Kokoustamon invavessoissa on lisäksi potat.

Ylä-Gallerian puolivälissä on myös lastenhuone, jossa lapset voivat huoltajiensa valvonnassa leikkiä, syödä tai rauhoittua. Huoneesta löytyy vesipiste, mikroaaltouuni, jääkaappi sekä WC hoitotasolla. Tilassa on työntekijä, mutta lapset ovat aina huoltajiensa vastuulla – kyseessä ei siis ole lapsiparkki.

Lastenhuoneen aukioloajat
pe 16–22 / la 10–22 / su 10–16

Ropeconiin voi osallistua myös lastenvaunujen kanssa ja kulku eri kerrosten välillä onnistuu hissillä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että ohjelmasaleissa ja käytävillä voi olla ajoittain ruuhkaa, jolloin liikkuminen vaunujen kanssa saattaa olla hankalaa. Lastenvaunuparkki sijaitsee Lasigallerian isotavaranarikan päädyssä, pääaulan lähellä.

Lapsiystävälliset ohjelmanumerot

Suurin osa ohjelmasta soveltuu myös lapsille, mutta mukana on muutamia ohjelmanumeroita, jotka on kielletty alaikäisiltä tai alle 15-vuotiailta. Ikäsuositukset löytyvät ohjelmaoppaasta kyseisten ohjelmanumeroiden kuvauksista.

Pelit ja ohjelmanumerot, joita suosittelemme erityisesti lapsille, löytyvät Ropeconin ohjelmaopaasta hakukategorialla ”Lapsiystävällinen”. Voit tallentaa mielenkiintoiset ohjelmanumerot klikkaamalla tähtikuvaketta, jolloin suosikkisi näkyvät aikataululistauksena ”Omat suosikit” -sivulla.

Katso kaikki ohjelmat kuvauksineen ohjelmaoppaasta: opas.ropecon.fi

Koko perheen ohjelmatärpit 2017

Proppinäyttely

pe 15 – su 17 / halli 5
Tarinoita ja kädentaitoja, niistä on propit tehty. Näyttelyssä nähtävät esineet ja asut voivat olla joko omistajansa muistorikkaimpia tavaroita harrastustaipaleen varrelta, ne voivat kertoa tarinaa rakkaasta hahmosta, tai niiden valmistamiseen on saattanut upota päiviä ja öitä. Näyttelyssä pääset näkemään esineiden, pukujen, kirjoitusten ja valokuvien välittämänä tarinaa suomalaisesta larppiharrastuksesta.

Planetaario: Tarinoita taivaalta

pe 16–18, la 10–12, la 16–18 / halli 5
Mistä ovat tähtitaitaan kuviot, nuo klassikoiden klassikot saaneet tarinansa? Miksi taivaannapaa kiertävät karhu, leijona, skorpioni ja joutsen? Miksi meillä on talvi ja kesä? Tähtitaivaan kuviot ovat nimettyjä kreikkalaisen mytologian mukaan, mutta miksi juuri nämä tietyt hahmot ja kuviot ovat päätyneet taivaalle? Tule kuulemaan tarinoita tähtitaivaalta ja samalla tutustumaan tähtitaivaan kuvioihin ja mistä ne tunnistaa. Yksi esitys kestää 30min, kerrallaan planetaarioon mahtuu 25 henkeä.

Pohojosten emäntien satutunti lapsille

la 12–13/ sali 204
Pohjosen emännät kertovat vanhoja ja vähän uudempiakin klassikoita tutuin ja ehkä myös uusin kaavoin.

Vapaa boffaus

pe 16–21, la 10–20, su 10–16 / halli 5
Vapaassa boffauksessa pääset testaamaan taitojasi pehmoaseilla. Voit osallistua omilla aseillasti tai lainata boffoareenalta käyttöösi sopivat varusteet. Ohjelmaan voi osallistua vapaasti milloin tahansa ohjelman ollessa käynnissä, paikalla oleva henkilökunta ohjeistaa säännöt ja tekee puolijaot tarpeen mukaan. Kaikki ovat tervetulleita kokeilemaan!

Pomppulinna

pe 15 – su 16.30 / halli 5

Matalan kynnyksen fantasia- ja scifiroolipelejä kirjaston pelialueella

la 13–17, su 12–15 / halli 5

Kirjastoauto: Satutunti

la 13–14, su 13–14 / Messuaukio
Messukeskuksen pihalla kirjastoauto palvelee koko viikonlopun, pihapelejä, musiikkia ja hyvä tunnelma. Lapsiystävällinen. Lauantaina ja sunnuntaina Peter Pan – satutunnit lapsille kello 13.

Haedong kumdo -näytös

pe 18–19.30 / halli 5
Korealaisen miekkailun näytös. Tässä kahden miekan koulukunnan miekkailutyylissä on vauhdikasta menoa ja sen harjoittelussa haastetta. Laji sopii kaikille. Näytöksen lopuksi halukkaat pääsevät kokeilemaan miekkailua.

Kali -filippiiniläinen taistelutaito

pe 19.30–21 / halli 5
The highly sophisticated and comprehensive martial art from the Philippines is weapon based, but ultimately an empty hand system. Drills from the arts of Kali, Eskrima and Arnis develop attributes in the student such as speed, agility, footwork, timing, body mechanics, distance, range awareness and coordination on both the left and right sides of the body. Come and see our demonstration and learn to swing that sword.

”Mä en keksi mitään!” – Ohjeita aloitteleville pelinjohtajille

pe 21–22 / sali 205
Haluatko vetää pelejä, mutta tuntuu, ettet keksi mitään? Tuntuuko koherentin juonen teko vaikealta? Lähes 20 vuotta pelejä vetänyt Ville Yli-Knuutila esittelee oman työkalupakkinsa, joka sisältää hyödyllisiä kikkoja ja jippoja pelinjohtajille, joita joskus vaivaa mielikuvituksen puute tai kykenemättömyys tarttua toimeen. Sopii erityisesti aloitteleville pelinjohtaijlle.

Hammastyöpaja / Pointy teeth workshop

pe 17–19, la 16–18 / sali 218
Työpajassa tehdään omaan suuhun sopivat vampyyrin, kissapedon taikka muun terävähampaisen ökkiäisen kulmahampaat. Materiaalina Polymorph-askartelumuovi, joka pehmenee käsiteltäväksi kuumassa vedessä ja kovettuu jäähtyessään haluttuun muotoon. Ohjeistus käydään läpi puolen tunnin välein, joten voit hypätä kesken työpajan mukaan! Klassikkotyöpaja vuosilta 2007–2011.

Kalligrafiatyöpaja

la 13–14, su 13–14 / sali 218
Kiinnostaako käsialat ja kirjaimet? Tule opettelemaan ja harjoittelemaan länsimaista kalligrafiaa työpajaan, jossa on tarjolla opastusta sekä perinteisempään että moderniin kalligrafiaan. Sopii sekä aloitteleville että harjaantuneille kynäilijöille. Ohjelmaan ennakkoilmoittautuminen infotiskin luona. Max 15 hlö / työpaja.

Harmaasusien terästaistelunäytös

la 11–12 / halli 5
Mikä terästaistelu? Missä sitä käytetään ja mitä siihen vaaditaan? Harmaasudet ry esittelee historianelävöityksessä ja Harmaasusien live-roolipeleissä käytettyä terästaistelutyyliä.

Espoon historiallisen miekkailun seuran lajinäytös

la 14–15 / halli 5
Miekkailuseura EHMS järjestää näytöksen historiallisesta miekkailusta, jossa nähdään lajeina bolognalaista miekkailua 1500-luvun Italiasta sekä saksalaista miekkailua 1400-luvulta.

Porkkanahuilu ja muita kertomuksia

la 14–16 / sali 218
Tein minä pillin pajupuusta… ja porkkanasta… ja mehupillistä. Tule sinäkin tekemään! Työpajassa on tarkoitus rakentaa soittimia erinäisistä random asioista, kuten porkkanoista, pahvilaatikoista, mehupilleistä ja muovipusseista. Nämä soittimet ovat sellaisia, joita saa rakennettua halvalla ja vietyä vaikka suohon. Tule ja vie kaikki käsistä!
Ennakkoilmoittautuminen infotiskin luona! Max osallistujamäärä 15 hlö.

Cosplay-kilpailu

la 15–16:30 / sali 101
Klassikko-teemaiseen Ropeconiin mahtuu tänä vuonna myös jotain täysin uutta, Ropeconin ensimmäinen cosplay-kilpailu! Kilpailussa nähdään niin yksilö- kuin parisarjakin, joten tule seuraamaan mahtavia pukuja ja hienoja esityksiä, sekä todistamaan ketkä ovat Ropeconin ensimmäisen cosplay-kilpailun voittajat!

RUNE – opetusroolipeli eurooppalaisille nuorille

la 17–18 / sali 205
Raising Understanding through Narrative Experience (RUNE) is a multinational Erasmus+ project to design and distribute a roleplaying game for educational use, tapping talent from Finland, Sweden, Germany and Iceland. Accessible enough to be run by teachers and youth workers without prior RPG experience, the game aims to open up a world of storytelling to groups across Europe, and let them share their stories through an online “living world” portal. The game is designed specifically to assist young people with social skills – including emotional awareness, teamwork, communication, and empathy – and problem-solving. Constant input from both practical and academic professionals in the field of education seeks to ensure that the game’s educational aspects are an intrinsic part of the fun, and neither heavy-handed nor mere lip service. This presentation will take you through the ambitious goals of the project, the means by which they are to be reached, and the various challenges involved.

Gaala 2017

la 18–19 / sali 101
Oletko juossut ja puuhannut koko Conin? Istu hetkeksi alas ja anna menneen vuoden larppien pukuloiston viihdyttää itseäsi Ropeconin Pukugaalassa 2017.

Another Castle

su 15–16 / sali 101
Another Castle, eli Helsingin nörtein naiskuoro, esittää klassikkomusiikkia mm. tv-sarjoista, elokuvista ja peleistä kuorosovituksina.