Suomen suurin roolipelitapahtuma Ropecon veti Messukeskukseen perjantaina yli 2700 kävijää. Lauantaista odotetaan vähintään yhtä vilkasta päivää.

– Perjantai on arkipäivä, joten perinteisesti työssäkäyvät saapuvat Ropeconiin vasta lauantaina. Koko viikonlopulle tavoitteet ovat täyttymässä hyvää vauhtia, kertoo tiedottaja Valtteri Niskavaara.

Suurin osa tähän asti saapuneista kävijöistä viettää Messukeskuksessa koko viikonlopun.

Perjantaina väkeä riitti erityisesti Kokemuspisteellä, jossa pelattiin aloittelijoille sopivia pelejä yön pikkutunneille asti. Yksittäisistä ohjelmanumeroista suosituimmaksi nousi FCF Wrestling -showpaininäytös, joka veti ohjelmalavan 200-paikkaisen katsomon hetkessä täyteen. Vähintään yhtä moni seurasi ohjelmaa lavan reunalta katsoen. Esitys lähetettiin myös suorana lähetyksenä verkon kautta.

Lauantaina Ropeconin ohjelma jatkuu yhtä runsaslukuisena. Pelitarjontaa riittää lähes sadan pöytäroolipelin, yli 20 liveroolipelin ja lukuisten miniatyyri- sekä keräilykorttipelien parissa. Lautapelien lainaustiskillä valikoimaa on kokonaisen seinän verran.

Esteet nurin -työpajassa lauantaina suunnitellaan esteetön larp, joka saa tarkemman muotonsa vasta työpajassa. Sunnuntaina pelattavaan peliin voivat osallistua myös pelaajat, jotka tarvitsevat avustajaa tai erityisjärjestelyitä.

Näyttävää pukuloistoa on tarjolla päivän aikana peräti kahteen otteeseen. Päivällä ohjelmalavalla nähdään vuoden 2016 pukukilpailuun osallistuvat kilpailijat pukunäytöksessä. Myöhemmin iltapäivällä ihastellaan edellisvuosien upeimpia pukuja Ropeconin perinteisessä Gaalassa.

Puheohjelmien puolella jatkuu pelisuunnittelua ja -yrittäjyyttä käsittelevä CrossGames-ohjelmakokonaisuus. Luvassa on myös esitelmiä aina My Little Pony -hahmojen synnystä traumatologiaan.

Lauantain muuta ohjelmaa edustavat mm. terästaistelunäytökset ja jousiammunta, upeaa pelimusiikkia tarjoileva Another Castle -naiskuoro sekä perinteinen discolarp.

Ropeconin päätöspäivänä sunnuntaina luvassa on muun muassa suositun Carcassonne-lautapelin SM-kilpailut sekä suuri Pokémon-aiheinen Valitsen sinut! -musikaali. Päättäjäisissä julkistetaan Kultainen Lohikäärme -palkinnon ja Vuoden Peliteko -palkinnon saajat.

Lisätietoja:

Valtteri Niskavaara
Tiedottaja
P. 050 338 5159
tiedotus@ropecon.fi