Pöytäroolipeleihin ilmoittautuminen eroaa aikaisemmista vuosista. Tänä vuonna ilmoittautuminen tapahtuu pelien alkaessa eli peleihin ei tarvitse enää ennakkoilmoittautua.

Roolipelitiski sijaitsee Kokoustamon 2. kerroksen salin 203 edustan aulassa. Tiski on avoinna perjantaina klo 15.00-20.30, lauantaina klo 9.30-20.30 ja sunnuntaina klo 9.30-16.00.

Pelit alkavat tunnin välein seuraavasti:

Perjantaina klo 16, 17, 18, 19 ja 20
Lauantaina klo 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ja 20
Sunnuntaina klo 10, 11 ja 12

Peleihin ilmoittautuminen tapahtuu saapumalla alkamisaikaan roolipelitiskille. Ilmoittautuminen kestää noin vartin, joten paikalla kannattaa olla heti tasalta, jotta oma peli ja tarvittava ohjeistus esimerkiksi pelipöytien sijainnista eivät ehdi menemään ohi. Pelit esitellään yksi kerrallaan aakkosjärjestyksessä ryhmittäin: ensin esitellään englanninkieliset pelit, sen jälkeen Pathfinder Societyn pelit, sitten lyhyet 2-3 tuntia kestävät pelit ja tämän jälkeen loput pelit. Jokaisen pelin kohdalla kysytään kiinnostuneita pelaajia, jotka voivat nostaa kätensä merkiksi tästä. Roolipelitiskin työntekijä ratkoo liian pienet tai suuret pelaajamäärät tilannekohtaisesti.

Pelit esitellään hyvin lyhyesti, joten kannattaa tutustua kiinnostaviin peleihin etukäteen Ropeconin ohjelmaoppaassa tai roolipelitiskillä.

Etuilulipulla suoraan omaan suosikkipeliin

etuilulippu

Haluamme tarjota osallistujille mahdollisuuden päästä suosikkipeliinsä. Tämä tapahtuu ilmaisella etuilulipulla, jonka voi hakea roolipelitiskiltä silloin kun peleihin ilmoittautuminen ei ole käynnissä. Lippu on henkilökohtainen ja se on sidottu sisäänpääsyrannekkeen numeroon, joka voidaan tarvittaessa tarkistaa. Etuilulippuja voi hakea itselleen vain yhden kappaleen koko Ropeconin aikana ja lipulla pääsee etuilemaan vain yhteen pöytäroolipeliin. Etuilulippu käytetään siten, että ilmoittautumisen aikana jokaisen pelin esittelyn jälkeen kysytään, haluaako joku osallistua etuilulipulla. Lipun esittävät voivat liittyä peliin ensimmäisenä, minkä jälkeen heidän lippunsa kerätään pois. Tämän jälkeen siirrytään normaaliin ilmoittautumiseen. Etuilulipulla ilmoittautuminen tapahtuu samalla tapaa käden nostolla.

Muistathan, että etuilulippuja jaetaan vain, kun peleihin ilmoittautuminen ei ole käynnissä, eli käy hakemassa lippusi hyvissä ajoin ennen ilmoittautumisen alkamista. Voit hakea lippusi roolipelitiskiltä tiskin aukioloaikoina: perjantaina klo 15:00-20:30, lauantaina klo 09:30-20:30 ja sunnuntaina klo 09:30-16:00.

Muista tulla paikalle ajoissa, jotta oma peli ja tarvittava ohjeistus eivät ehdi mennä ohi!

Pelinjohtajahaku käynnissä 30.6. asti

Ropecon 2016 tarvitsee edelleen pelinjohtajia! Jos olet miettinyt peluuttamista, muista ilmoittautua ajoissa. Pelinjohtajille tarjotaan tapahtuman päiväranneke neljän tunnin peluutuksella ja viikonloppuranneke kahdeksan tunnin peluutuksella. Lisäksi pelinjohtajat palkitaan viimeisenä tapahtumapäivänä Lootilla eli ilmaisella roolipelitavaralla. Lisätiedot ja linkki ilmoittautumislomakkeelle löytyvät pelinjohtajien ohjeesta: https://www.ropecon.fi/pmwiki/index.php/2016/GMHaku2016

Myös skenaariokilpailu etsii pelinjohtajia

Jos olet kiinnostunut vetämään tunnin mittaisia kilpailuskenaarioita, voit ilmoittautua osoitteessa skenaariokilpailu@ropecon.fi. Skenaariokilpailun pelinjohtajat saavat normaalit työvoimaedut. Voit osallistua myös sekä normaalina pelinjohtajana että kilpailupelinjohtajana, jolloin molemmat tunnit lasketaan vapaalippua ja loottia varten.