Ropecon veti Helsingin Messukeskukseen 29.–31.7. yli 20-vuotisen historiansa suurimman kävijämäärän. Viikonlopun aikana roolipelien ja ohjelman parissa viihtyi yli 4100 kävijää.

Uusi tapahtumapaikka kiinnosti myös ensikertalaisia ja lapsiperheitä. Kokemuspiste houkutteli kävijöitä tutustumaan ja kokeilemaan aloitteleville harrastajille sopivia rooli-, kortti-, lauta- ja miniatyyripelejä. Pisteen suosio yllätti myös järjestäjät.

– Skenaariokilpailuun osallistuneita lyhyitä pöytäroolipelejä kyseltiin niin paljon, että pelinjohtajat loppuivat meiltä hetkeksi kesken, hymyilee kilpailusta vastannut Antti Luukkonen.

Myös lautapelien lainaustiskillä oli ruuhkaa. Alueen pelipöydät täyttyivät lauantaina viimeistä paikkaa myöten, mutta pelitilaa saatiin nopeasti lisää viereisen ravintolan tiloista.

clausraasted_rosswatson_kuvaaja_mikaelpeltomaa

Pukukilpailun yleisöäänestyksen selkeä voittaja oli Doctor Who -sarjasta tuttu dalek. Kilpailun lavanäytöksessä suosionosoituksia keräsivät myös sympaattiset Viiru ja Pesonen, jotka sijoittuivat lopulta yleisöäänestyksessä toiseksi.

Näyttelyalueella esiteltävät upeat larppiasusteet ja -esineet keräsivät paljon positiivista palautetta. Puheohjelmien puolella kiinnostivat erityisesti digitaalisten pelien ja roolipelien suhdetta sekä peliyrittäjyyttä käsittelevät CrossGames-ohjelmat.

Carcassonne-lautapelin Suomen mestariksi kruunattiin Mikko Raimi, ja Catan-pelin SM-kilpailun voiton vei Mauri Sahlberg. Viikonlopun aikana kilpailtiin myös Epic Card Game -MM-karsinnoissa ja Vampire: Eternal Struggle -korttipelin EM-karsinnoissa, etsittiin kivi-paperi-sakset-mestaria ja palkittiin parhaat miniatyyrimaalaustyöt. Kilpailujen tuloksia julkistetaan tapahtuman sivuilla sunnuntaista alkaen.

ropecon_figurepainting_mikaelpeltomaa

Ropeconin päättäjäisissä jaettiin kaksi palkintoa suomalaisen roolipelikulttuurin ja -harrastuksen eteen tehdystä työstä. Vuoden Peliteko -palkinnon sai Ilona Lamminen roolipelikerhon perustamisoppaasta kirjastoille. Pitkän linjan pelisuunnittelija Miska Fredman palkittiin Kultaisella Lohikäärmeellä.

Seuraavan vuoden Ropeconin tapahtumapaikkaa ei ole vielä päätetty. Tapahtuman ajankohta on tuttuun tapaan heinäkuun viimeisenä viikonloppuna 28.–30.7.2017.

Olitko Ropeconissa? Jätä kävijäpalautetta!