Ropecon palkitsi Kultaisella Lohikäärmeellä pitkän linjan pelisuunnittelija Miska Fredmanin. Ilona Lamminen pokkasi Vuoden Peliteko -palkinnon työstään roolipelaamisen kirjastoyhteistyön hyväksi.

Ropecon 2016 palkitsi Miska Fredmanin Kultaisella Lohikäärmeellä näkyvästä ja merkittävästä työstä roolipelien suunnittelijana. Fredman on pitkän linjan pelisuunnittelija, jonka monipuolisten tuotosten joukkoon kuuluvat muiden muassa okkultistinen toimitaroolipeli ENOC, Kärpäsen arkea tarkasteleva Kärpänen, sekä valmistumassa oleva tulevaisuuden taisteluihin sijoittuva Sotakarjut.

Erityisen hyvin Fredman tunnetaan lapsille suunnatusta Astraterra-pelistä sekä ihmiskunnan tulevaisuutta synkein sävyin käsittelevästä roolipelistä Heimot, joka on nyt kymmenen vuotta julkaisunsa jälkeen kääntymässä englanniksi Hyperstorm -roolipelin myötä.

Ropecon kiittää erityisesti Fredmanin tuotteliaisuutta ja intohimoista otetta: Fredmanin roolipelit ovat tuotantoarvoiltaan maailmanluokkaa, ja jopa ensisilmäyksellä parodisempien pelien syvyys ja monitasoisuus takaavat pelaajille loputtomasti pelitunteja rikkaissa ja vivahteikkaissa vaihtoehtoisissa maailmoissa.

– Fredmanin roolipelit ovat täysin poikkeuksellisia Suomessa. Ne ovat huikean kauniita teoksia, joista tekijän ajatus paistaa kirkkaana. Fredmanin pelit ovat helposti lähestyttäviä, mutta selkeiden peruskonseptien ja aloittamisen helppouden alta paljastuu monisyisiä, syvällisesti ajateltuja kokonaisuuksia, perustelee raadin puheenjohtaja Mika Loponen.

Ropecon myönsi Vuoden Peliteko -palkinnon Ilona Lammiselle tämän opinnäytetyöstä Noppia ja sanataidetta: roolipelikerho kirjastossa. Noppia ja sanataidetta käsittelee laajemmin roolipelejä kirjastotyön näkökulmasta, mutta raati koki erityisen arvokkaaksi kirjastoille suunnatun oppaan roolipelikerhon perustamiseen ja ohjaamiseen. Opas on omiaan edistämään roolipeliharrastuksen näkyvyyttä ja leviämistä etenkin nuorten parissa.

Opinnäytetyö perustuu Kouvolan kaupunginkirjastossa tehtyyn tapahtumatuotantoon ja tehtiin Turun ammattikorkeakouluun vuonna 2016.

Palkintojen saajat julkistettiin Ropecon-tapahtuman päättäjäisissä sunnuntaina. Helsingin Messukeskuksessa järjestetty kolmipäiväinen roolipelitapahtuma rikkoi kaikkien aikojen kävijäennätyksensä – tapahtumassa vieraili jo sunnuntaiaamuun mennessä yli 4100 kävijää.

Palkinnot:

Kultainen Lohikäärme on Ropeconin vuosittain jakama palkinto. Palkinto perustettiin 2003, ja se jaetaan pitkäaikaisesta työstä roolipelien, miniatyyripelien, korttipelien tai lautapelien saralla tai ansiokkaasta työstä pelikulttuurin kehittymisessä tai kehittämisessä.

Vuoden Peliteko -palkinto myönnetään ansiokkaasta projektista, toiminnasta, julkaisusta tai muusta tempauksesta ei-digitaalisten pelien saralla. Vuoden Peliteko -palkinto on jaettu kaikkiaan kolme kertaa.

Lisätietoja palkinnoista:
https://2016.ropecon.fi/fi/kultainen-lohikaarme-ja-vuoden-peliteko/
Pressikuvat (Miska Fredman & Ilona Lamminen):
http://gallery.ropecon.fi//Pressikuvat?page=4

Tiedustelut:
Valtteri Niskavaara
Tiedottaja
P. 050 338 5159
tiedotus@ropecon.fi