Ropecon veti Helsingin Messukeskukseen 28.–30.7.2017 tuhansia roolipeliharrastajia. Viikonlopun aikana tapahtumassa vieraili yli 4100 kävijää. Tapahtuman tekemiseen osallistui yli 800 vapaaehtoista.

Tänä vuonna tapahtumassa nähtiin ennätysmäärä lapsiperheitä. Kokemuspiste ja Turvasatama innostivat uusia kävijöitä tutustumaan ja kokeilemaan aloittelijoille sopivia rooli-, kortti-, lauta- ja miniatyyripelejä.

Taide- ja proppinäyttely keräsivät ennätysmäärän kävijöitä ja paljon positiivista kävijäpalautetta. Puheohjelmien puolella kiinnostivat erityisesti World of Darkness -maailmaa käsittelevät puheohjelmat ja paneelikeskustelu sekä digitaalisten pelien ja roolipelien suhdetta pohdiskeleva CrossGames-ohjelmasarja.

Carcassonne-lautapelin Suomen mestariksi kruunattiin Ville Inkiläinen. Catan-lautapelin Suomen mestaruuden vei jälleen Mauri Sahlberg. Vampire: The Eternal Struggle -korttipelin EM-karsinnoissa voittajaksi selviytyi Petrus Makkonen. Roolipelien skenaariokilpailun voiton vei Eero Laine pelillään Saalistaja. Bofferiturnauksen yksilövoittajana pakittiin Joonas Kekkonen. Bofferoinnin ryhmäturnauksen voitti Palkkasoturit-ryhmä Juhi Marjamaa, Juhani Lassila ja Otso Haanperä.

Pukukilpailun yleisöäänestyksen selkeä voittaja oli Guild Wars 2 -pelistä tuttu hahmo Matti Iso-Järvenpään Charr Engineer. Suosionosoituksia keräsivät myös sympaattiset  Mario, Luigi & Peach, jotka sijoittuivat yleisöäänestyksessä toiseksi. Hall Cosplay -kilpailun yksilösarjan voitti Erika ”Dragoneri” Salonen puvullaan Musa, Winx Club Bloomix ja ryhmäkilpailun voitto meni Guild Wars 2 -ryhmälle puvuilla Charr Engineer & Sylvari Mesmer.

Ropeconin päättäjäisissä jaettiin kaksi palkintoa suomalaisen roolipelikulttuurin ja -harrastuksen eteen tehdystä merkittävästä työstä. Ropecon 2017 palkitsi Johanna Koljosen Kultaisella Lohikäärmeellä näkyvästä ja merkittävästä kehitystyöstä live-roolipelien parissa. Vuoden Peliteko -palkinto myönnettiin Niina Niskaselle Turvallisempaa larppausta – Materiaalipaketti häirinnän torjuntaan ja ehkäisyyn -ohjeiston koostamisesta.

Ropecon 2018 pidetään heinäkuun viimeisenä viikonloppuna 27.–29.7.2018. Seuraavan vuoden Ropeconin tapahtumapaikkaa ei ole vielä päätetty.

Katso kaikki tulokset Ropecon 2017 tulospalvelusta »

Vastaa Ropeconin palautekyselyyn »

Ropecon 2017 mediassa »