“Setä, setä, HEI TOTUUSMINISTERIÖN SETÄ!?”, huikkasi otus ja käännyin katsomaan kummissani. “Kuinka kauan on vielä coniin?”, otus kysyi ja yritti näyttää viattomalta. Mietin heitänkö sitä loitsulla, mutta päätin kuitenkin vastata: “53 päivää, 3 tuntia 31 minuuttia ja 79 sekunnin sadasosaa.” “Niin kauan!”, otus totesi masentuneena, “mitä minä sitä ennen sitten teen?”

Elämää ennen conia

Lauta- ja roolipelitapahtuma Pelicon järjestetään ensin lauantaina 10.6.2017 klo 11.00–17.30, Tampereen museokeskus Vapriikissa. Viikko sen jälkeen häämöttää horisontissa Skenujam Töölön kirjastossa.

Pelicon 10.6.2017 klo 11.00-17.30

Pelicon

Peliconin kattavat Suomen pelimuseoon museoväen kanssa Ropecon 2017, Suomen lautapeliseura ry, Lautapelikahvila Taverna, Lautapeliopas, Tampereen D&D pelipäivät ja Pathfinder Society Tampere. Yli kymmenessä pelipöydässä on tarjolla lautapelejä Pelimuseon, Lautapelikahvilan ja Lautapeliseuran valikoimista. Roolipeleistä pelattavissa ovat ainakin klassinen Dungeons & Dragons sekä Pathfinder.

Pelien lisäksi on puheohjelmaa:
11.00–11.15 : Tervetulosanat
Niklas Nylund / Suomen pelimuseo & Mauri Sahlberg / Suomen lautapeliseura ry
11.15–11.45 : Mitä Ropeconissa tänä vuonna tapahtuu
Pekka Wallendahl / Ropecon 2017
12.00–12.30 : Johdanto lautapelaamiseen
Tuomo Pekkanen / Suomen lautapeliseura ry
13.15–13.45 : Kaksikymmentä lautapeliä, jotka kaikkien pitäisi tuntea
Mikko Saari / Lautapeliopas

Lisäksi kokeiltavana on kaksi uutta konseptia: pelitohtorit ja hahmotohtori.

Museon löydät museokeskus Vapriikista, Alaverstaanraitti 5, 33100 Tampere.
Aikuisten sisäänpääsy 12 € ja lapset (7–17 vuotta) 6 €.

Tapahtumasta muualla: Pelicon Facebookissa, Lautapeliseuran blogi, Lautapeliopas

Pelitohtorit

Onko sinulla peli-idea ja haluaisit kertoa siitä jollekulle? Onko sinulla proto ja haluaisit esitellä sitä? Haluaisitko palautetta pelistäsi? Peliconissa Lautapelioppaan ja Lautapeliseuran pelitohtorit Mikko Saari, Mauri Sahlberg ja Tuomo Pekkanen ovat käytettävissäsi. Voit varata 20 minuutin aikoja tohtoreille. Tohtorit luonnollisesti tietävät eniten lautapelien suunnittelusta, julkaisemisesta ja pelaamisesta, mutta peli kuin peli, tohtoreilta löytyy kyllä rakentava mielipide. Aikoja voi varata välille 11.20–13.20 ja 15.20–17.00.

Hahmotohtori

Haluaisitko hehkuttaa juuri pelaamaasi hahmoa, mutta kaikki ovat jo kuulleet juttusi? Oletko menossa peliin, mutta et saa hahmostasi otetta? Oletko hahmonluoja, mutta kynä ei luista? Onko hahmosi kallonkutistuksen tarpeessa? Ei hätää, tohtori on talossa. Hahmotohtori antaa vertaistukea vartin ajanjaksoissa, tule itsenäsi tai hahmonasi. Vartin aikoja voi varata välille: 12.30–13.15 ja 14.00–15.15.

Skenujam 2017

Skenujam 17.6.2017 klo 10-16

Jamit järjestetään Töölön kirjaston Mika Waltari-salissa (Topeliuksenkatu 6) 17.6.2017 klo 10–16. Jamit tarjoilevat Ropecon 2017 ja Helmet-kirjastot. Tapahtuma on maksuton, eikä vaadi ennakkoilmoittautumista.

Skenujameissa luodaan pöytäroolipeliskenaarioita eli tuttavallisemmin skenuja ja testipelataan niitä. Skenut ovat itsenäisiä roolipeliseikkailuja. Tapahtumassa luoduilla skenuilla voi myös osallistua Ropeconin skenaariokilpailuun.

Skenaarioiden tekemistä ovat kommentoimassa ja avustamassa muun muassa pelisuunnittelijat Jukka Sorsa (Hounds of the Sea, Vihan lapset, Hood) ja Arhi Makkonen (Deuspunk, LARP 8 päivässä).

Skenujamista löydät lisätietoja tapahtuman Facebook-sivulta.

Tervetuloa suunnittelemaan ja/tai pelaamaan!